RobiniaWood op Dag van de Openbare Ruimte

Op woensdag 27 en donderdag 28 september 2017 is de 14e editie van de Dag van de Openbare Ruimte. RobiniaWood neemt ook deel aan deze drukbezochte beurs.

De Dag van de Openbare Ruimte onderscheidt zich van andere vakbeurzen door het allesomvattende aanbod van producten en diensten. Van meubilair en verlichting tot bestrating en groen; op de beurs komen bezoekers in aanraking met alle facetten van de openbare ruimte. Denk hierbij aan ontwikkelingen en aanbod voor dagelijkse toepassingen, maar ook aan de nieuwste technologieën en trends rondom Smart Cities.

De beurs richt zich op ambtenaren, landschapsarchitecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, planologen en andere professionals, maar óók op burgers die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun eigen leef- en werkomgeving. De beursvloer is bij uitstek de gelegenheid om, onder het genot van gratis koffie, thee en fris, kennis te delen over deze ontwikkelende markt.

U vindt RobiniaWood vlakbij het hoofdpodium, Standnummer 2.4.18.

Meer informatie op www.openbareruimte.nl

DORNL2017-uitnkaart-exposant-RobiniaWood-2

Veranda van RobiniaWood palen

Voor het team van RobiniaWood zit de vakantie er op, we zijn weer volop aan de slag.

Om nog even in zomerse sferen te blijven, laten wij u graag dit mooie project zien. Voor een overkapping met mediterraans tintje – in het Noord Hollandse Bergen – zijn RobiniaWood palen gebruikt als basis. De combinatie van de gebruikte materialen en de bouwstijl geeft toch meteen een gezellig vakantiegevoel?

1_RW VerandaBergen_KL

2_RW VerandaBergen_KL

3_RW VerandaBergen_KL

RobiniaWood gesloten tijdens de bouwvak

Tijdens de Bouwvak (maandag 31 juli t/m maandag 21 augustus) is RobiniaWood gesloten.
Als service bieden wij tijdens de Bouwvak één afhaalochtend, waarop u van harte welkom bent om hout af te halen. Deze afhaalochtend vindt plaats op donderdag 10 augustus van 08:00 tot 12:00 uur.

LET OP: RobiniaWood is tijdens de gehele Bouwvak-periode niet bereikbaar per telefoon of e-mail.

RW_Zomerwens2017

Nieuw in het assortiment: Vlonderplank TEN

RobiniaWood heeft nu naast vlonderplank RoughWood ook een smallere plank uit dezelfde lijn in het assortiment, namelijk vlonderplank TEN. Een mooie plank met een dikte van 2,5 cm en een breedte van 10 cm.

Vlonderplank TEN is gedroogd in de droogkamer en daardoor nóg stabieler. Voor een unieke, rustige en solide uitstraling in zowel vlonders als gevels!

3_RW TEN_detail_KL1_RW TEN_detail_KL

Volg RobiniaWood ook op Facebook!

RobiniaWood-vlonder in patiotuin

Een prachtig project deze patiotuin gelegen in Tilburg. Houtaccent plaatste daar deze mooie RobiniaWood vlonder en gebruikte hiervoor Vlonderplank Decking Z. Vlonderplank Decking Z heeft een moderne, hoogwaardige uitstaling. Een mooie plank van 100% RobiniaWood: gedroogd, geoptimaliseerd, geschaafd, gevingerlast en nageschaafd.

Door de vingerlas-techniek kunnen we het Robinia in lange lengtes én kaarsrecht verwerken. Een vingerlas is een houtverbinding van twee stukken hout door middel van twee in elkaar passende frees figuren. De uiteinden steken als vingers in elkaar.

Vlonderplank Decking Z komt uit de RobiniaWood LEAF serie; hieronder vallen onze geschaafde en verlijmde producten. Door het schaven komt de nerf van het hout mooi tot zijn recht. Voor een chique uitstraling!

1_RW Robinia vlonder_KL

2_RW Robinia vlonder_KL

3_RW Robinia vlonder_KL

Volg RobiniaWood ook op Facebook!

RobiniaWood: duurzaam & milieuvriendelijk

Een Robinia boom groeit snel en is binnen 30 tot 35 jaar kaprijp. RobiniaWood is voor wat betreft duurzaamheid volledig vergelijkbaar met tropische hardhoutsoorten. Maar het aantrekkelijke van deze houtsoort is dat de productie geen enkel gevaar voor het tropische milieu oplevert. RobiniaWood komt uit Europese productiebossen.

Daarnaast is RobiniaWood zonder enige chemische behandeling en zelfs bij bodemcontact extreem duurzaam. Dus zonder verf, beits of lak zorgt deze houtsoort voor tientallen jaren (tuin)plezier! Maar wilt u uw RobiniaWood toch graag beschermen, bijvoorbeeld tegen het vergrijzen, kies dan voor een milieuvriendelijk alternatief zoals watergedragen beits of gekookte lijnolie.

3_RW Vlonders Steigers Zeeland_KL DSC02720_zilver_glijbaan

 

Robinia volop in bloei!

De Robinia is een boom uit de Vlinderbloemenfamlie die aan het eind van de lente en het begin van de zomer opvalt door de 10 tot 20 cm lange hangende, geurige trossen met witte bloemen. Robinia wordt als parkboom veel in steden aangeplant omdat deze plant niet alleen als een mooie verschijning met mooie bloemen wordt gezien, maar ook goed tegen vervuiling is bestand.

Robinia-Pseudoacacia
Robinia Pseudoacacia, bron Nutrawiki

RobiniaWood bij basisschool ‘s-Hertogenbosch

In de aula van een basisschool in ‘s-Hertogenbosch is door Griffioen in Vorm een prachtig project gerealiseerd met RobiniaWood palen. Passend bij de al bestaande huisstijl van de school is er gekozen voor een natuurlijke sfeer. De spintvrij geschuurde RobiniaWood materialen zijn veilig, splintervrij en daardoor ideaal voor kinderen.

Foto’s: Griffioen in Vorm

IMG_6898_bewerkt IMG_6900_bewerkt IMG_6901_bewerkt IMG_6902_bewerkt IMG_6903_bewerkt IMG_7352_bewerkt IMG_7355_bewerkt

Volg RobiniaWood ook op Facebook!